Monday, February 28, 2011

{you, me, us}




{source:girlfromparis|tumblr}

{There is only one happiness in life, to love and be loved. - George Sand }




2011 American Idol castoff Chris Medina
The guy who touched everyone's hearts and possibly made us shed a little tear with his heartbreaking love story about his girlfriend who currently suffers from brain injury due to a car accident..


video
{what are words}


Anywhere you are, I am near
Anywhere you go, I'll be there
Anytime you whisper my name, you'll see
How every single promise I keep
Cuz what kind of guy would I be
If I was to leave when you need me most

What are words
If you really don't mean them
When you say them
What are words
If they're only for good times
Then they don't
When it's love
Yeah, you say them out loud
Those words, They never go away
They live on, even when we're gone

And I know an angel was sent just for me
And I know I'm meant to be where I am
And I'm gonna be
Standing right beside her tonight

And I'm gonna be by your side
I would never leave when she needs me most

What are words
If you really don't mean them
When you say them
What are words
If they're only for good times
Then they don't
When it's love
Yeah, you say them out loud
Those words, They never go away
They live on, even when we're gone

Anywhere you are, I am near
Anywhere you go, I'll be there
And I'm gonna be here forever more
Every single promise I keep
Cuz what kind of guy would I be
If I was to leave when you need me most
I'm forever keeping my angel close


Saturday, February 26, 2011

{handle with care.. ♥}






Mempunyai satu sahabat sejati lebih berharga dari seribu teman yang mementingkan diri sendiri

Friday, February 25, 2011

{Berhenti sejenak}









"keikhlasan ibarat semut hitam di atas batu yang hitam di dalam kegelapan malam.
Ia ada namun untuk sukar dilihat.."



Thursday, February 24, 2011

{The so-called-hari-malu-sedunia }




ni memang serius!
aku bukan main-main ok.


MALU !!
rasa nak sorok muka dalam tempayan

Time tengah buat abseiling tadi aku dok la lepak-ing and gossip-ing atas bukit kat atas tenis court tu sambil-sambil dok tunggu turn.Pastu naiklah si nodya dengan alat abseiling yang dibawa turun oleh budak sebelumnya.
Aku mintak buat lu sebab kitorang yang kat atas ni da tunggu lama. Then dia bagi la alatan tu kat aku.

Tengah dok tarik sarung tangan dari nodya..

atie, tarik slow2 la sket.kasar gila ko tarik!


ala bukan sakit pon.eh aku penah tengok 1 movie tau.
dalam movie tu, although orang kasar
(ehm cam ganaz sket la)cam aku pon ada orang
nak tau.. (dengan nada bangga gila)

Elok je pas aku cakap aku toleh tepi..

oppss aku lupa kat atas tu ada Bro.Asri. Punya lah sedap je dia dok sengih tengok aku.time tu gak rasa nak terjun bukit tu,lari ngan sekuat hati balik mahallah then masuk bilik n sorok muka bawah bantal!!!!


MALU!!!

ohh ejatie..



Wednesday, February 23, 2011

{kepala goyang-goyang}





Bercampur baur perasaan aku ni..

ohooiii...!!






Monday, February 21, 2011

{is missing budek so much T__T}


"kakti,ning smaye hajat doh ko kakti nok perikso.mesti kakti buleh jawab"

"kakti,ning smaye hajat doh. Mesti bola male ni,klate mene"

That's my adik.

Adik aku ni tak penah solat lambat.Azan je,amek wudhu, then solat.
Tak penah lawan cakap aku or mak aku.
Pape je mesti buat walaupun mulut dok bebel macam minah kepoh.




The only one budek yg suka gila wrestling ngan aku..adik korang penah buat camtu?



semalam budek text me:

-kakti balik bilo?

:lambat ag dik.bule 3 nuh kakti balik.bakpo?

-sajo


i know she is missing me damn much..wipes tears..
me love u dik

ayoh called, dia kata budek saloh (seliuh) kaki.Cam teruk gak sbb tak leh bangun.Baring je..
ohh budek...T__T







Sunday, February 20, 2011

{Panorama Hill,Sg.Lembing,Kuantan,Pahang}


So sorry sbb lambat gile post entry ni..Padahal da berkurun g tempat ni.

Ni la tujuan utama sy dtg sini..Sunrise kat sini subhanallah lawa sgt :)


I'm soo jakun-ed up here..sume benda pon nak snap pic sbb lawa sgt :p


Dalam fikiran ni, dok fikir banyak kali nak lagi Panorama. Compare to Pelindung, Panorama 10x lagi lawa tapi nak naik atas tu kena stamina yang kuat sbb mostly track kat sana guna tangga. Tapi dua-dua tempat ni ada keistimewaan tersendiri..so jom naik Panorama lagi :)



Apekah?..Turun je bukit tu terus melantak nasi lemak dgn jayanya :p


Friday, February 18, 2011

{sleepy head}





I'm really tired..ini amatlah serius ok.
malam td tdo kul 4 pg n tak tau la aku buat ape..
bangun awal gila sbb kelas toxico start kul 8.30 pg.
ok otak da start nak mereng jap..

Then sampai skrang xsempat nak tido ag..waaaa nok jerit sero..!!
Otak saya cam da beku.Tak buleh fikir doh..
berat nanang mum ni (ayat nikli sokmo gini gak)

ok mau tdo ..nite +___-


Tuesday, February 15, 2011

{am i a mass comm student..??}




mood: confused
:
:
:
:
:
:
i now declared that i'm a mass comm student..aceewahh ^__^






{Day that u should celebrate}





Monday, February 14, 2011

{say no to Valentine's Day}




Mengapa masih mahu celebrate sedangkan sudah tau hukumnya adalah HARAM..Hari Valentine ini merupakan satu upacara yang berhubung-kait dengan agama Rom Kuno dan juga Kristian.

Sabda Rasullullah s.a.w:
Barangsiapa menyerupai satu kaum, maka dia termasuk golongan mereka. - Hadis riwayat Imam Abu Dawud, hadis no: 3512.

Justeru itu, bagi mereka yang menyambut hari tersebut ditakuti dia tergolong dalam ke golongan tersebut sebagaimana yang telah disabdakan oleh Rasulullah s.a.w. di atas.

Saturday, February 12, 2011

{rasa nak cabut kaki,rendam dalam ice then sambung balik gune screwdriver}



Sem ni baru la nak terhegeh-hegeh nak menghayati keindahan Kuantan terchenta huhu..Dulu maklumlah malu malu kuching if dill fadilla ajak join. Tapi sem ni aku n rubyblur suka sangat buat keje gila.. (actually aku lupa nak upload gambar panorama hill tapi aku upload pelindung dulu okeh)..

Still tak fit walaupun before penah naik Bukit Panorama (cam Broga Hill tp versi Kuantan)
Bukit Pelindung ni lagi jauh, naik turun naik turun tapi amazing lutut xketaq cam kat Panorama.

*



before hiking..credit to nexy cik ruru





subhanallah lawa sungguh.nyaman and tenang


kami lambat sampai coz asyik dok posing amek gambar je..


at puncak with aena

the view..superb tp tak leh lawan panorama


BSBM'12+BIOTECH'12

Lepas turun Pelindung terus kebuluq gilos then terus bantai nasi.Terbaik gile ah baru je bakar lemak then terus bertambah-tambah lemak..hahahahaha..
Budak-budak ni decide nak g mandi air terjun Panching. Alang-alang da memang *cough tak mandi dari pagi so memang membuak-buak jiwa n raga mau pergi sane.

ni kali kedua datang sini..clap2




saya memang penchenta alam (^__^)

Memang puas arini tapi balik badan cam lenguh-lenguh n sedikit lemau. On the way balik tu kitorang singgah makan Zuzana jap..konyang weh n balik bantai tdo je..Siyes penat ok..



{k.o.s.o.n.g}






kosong
:
:
:
sepi
:
:
:
sunyi
:
:
:
hati konkrit

Friday, February 4, 2011

{love is blind so you couldn't see me}



oh happy sungguh tgk ramai org kawen ni.
My beloved kezen pon kawen..
tu yang sy dok tergedik-gedik nok kawen jugok..muahahaha..
but calon..hmmm..mano???


p/s: oh me sungguh buhsan di rumah..
malas sggh la syo neh.


oh ejatie_Hazmi jgn lupa anda exam T__T